Hvorfor fungerer ikke mobildata?

Har du skrudd av og på mobilen?

Begynn med å skru av og på mobilen, da de fleste problemer løser seg med en full omstart.

Er mobildata skrudd på?

Sjekk først at du har skudd på mobildata. Dette skrus på normalt under “nnstillinger -> Mobilnett -> Mobildata.

Hvis du er i utlandet må du også passe på at Dataroaming er aktivert.

Er ditt abonnement sperret for mobildata?

Det kan være mobilnummeret er sperret for mobildata bruk. Dette kan se under tilleggstjenester på Mine Sider eller i Sky-appen. Ta vekk hake for sperring, og mobildata vil begynne å fungere om kort tid.

Sjekk innstillingene på mobilen din

De fleste mobiler henter innstillinger automatisk fra SIM-kortet ditt, men i noen tilfeller fungerer ikke dette. Følgende innstillinger må være satt opp for at alt skal fungere:

• APN/Tilgangspunktnavn: telenor.smart

• MMS-proxy: mms-proxy.telenor.no

• MMS-port: 8080

• MMSC: http://mmsc

• MCC: 242

• MNC: 01

• Godkjenningstype: PAP

• APN-protokoll: IPv4/IPv6

Hvilke innstillinger du har behov for å fylle inn avhenger av type mobil. Enkelte mobiler krever også at MMS-proxy og port kombineres på denne måten: mms-proxy.telenor.no:8080

Du hente opp disse innstillingene automatisk på følgende måte:

iPhone

1. Gå til Innstillinger

2. Velg Mobilnett

3. Velg Mobildatanettverk

4. Bla ned og velg Nullstill innstillinger

5. Velg Nullstill

Selv om du nullstiller nettverksinnstillinger så vil du ikke nullstille hele mobilen. Du mister ikke noe innhold på mobilen, men WiFi og Bluetooth må kobles til på nytt.

Android

1. Gå til Innstillinger

2. Velg Tilkoblinger

3. Velg Mobilnett

4. Velg Tilgangspunktnavn

5. Velg Tilbakestill til standard

6. Velg Nullstill

Merk at fremgangsmåten kan variere noe fra mobil til mobil. Se brukerveilednigen til mobilen, eller kontakt forhandler hvis du er usikker.

Eldre mobiler

Send SMS med Fiks mms eller Fiks internett til 1999 for å få tilsendt oppsett for MMS eller Internett. Dersom du har lastet ned oppsettet før, kan du prøve å laste det ned på nytt.

Skru mobilen av og på etter at oppsettet har blitt lastet ned.

Merk! Denne metoden anbefales ikke med nyere mobiler da oppsettet ikke støtter dagens standard. Fiks mms fungerer ikke på noen typer iPhone.