Generell informasjon om eSIM

Med eSIM kan du aktivere dine enheter uten et fysisk SIM-kort. eSIM står for "embedded sim" og fungerer likt som et vanlig SIM-kort. Forskjellen er at du slipper å styre med den lille brikken, da eSIM er bygget inn i selve enheten din (for eks mobil, smartklokke). Vi regner med at eSIM vil bli standarden på de fleste mobiler og enheter hvis vi ser noen år frem.

Allerede i dag kan du bruke eSIM til mange enheter, og med Skymobil kan du bestille dette til mobiler, Samsungklokker, og enkelte andre enheter.

eSIM som tvilling sim-kort

Det er mulig å ha eSIM som både hoved SIM-kort eller ekstra tvilling SIM-kort. eSIM tvilling har samme pris som et vanlig tvilling SIM-kort (29,- /mnd og 149,- i etablering).

Foreløpig ikke støtte for BankID med eSIM

Dessverre har ikke BankID på mobil støtte for eSIM per i dag, men BankID jobber med en alternativ løsning for innlogging. Vi vil sende informasjon om dette så snart vi vet mer fra BankID.

Slik bestiller du eSIM:

1. Det blir mulig å bestille eSIM fra 1. september 2020. Kontakt oss på kundeservice@skymobil.no for å bestille.
  2. Vi bestiller for deg, og du får tilsendt e-post med QR-kode. Denne koden brukes til å aktivere eSIM.

Har du Samsung Galaxy Watch?

1. Fra 1. september blir eSIM tilgjengelig for Samsung Galaxy watch. Kontakt oss på kundeservice@skymobil.no for å bestille.
  2. Vi bestiller eSIM til deg, og du får tilsendt e-post med QR-kode. Denne koden brukes til å aktivere eSIM.
  3. Last ned Galaxy Wearable-appen på mobilen (fra Google Play eller Samsung Galaxy Watch-appen via App Store).
  4. Koble klokken til mobilen via bluetooth.
  5. Følg oppsettet i appen, og godkjenn tillatelser.
  6. Skann QR-koden.
  7. Klokken skal da være klar til bruk med eSIM

Har du Apple Watch?

Vår eSIM løsning støtter per i dag ikke Apple Watch. Dette er fordi Apple foreløpig kun har valgt å godkjenne Telenor og Telia på eSIM for sine klokker. Vi er i dialog med Apple om dette, og håper å kunne bli godkjent her i løpet av 2020.